Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО нагадує Росії про незаконно захоплений Крим


Сергій Лавров (л) і Єнс Столтенберґ (п) під час зустрічі у Брюсселі, 19 травня 2015 року
Сергій Лавров (л) і Єнс Столтенберґ (п) під час зустрічі у Брюсселі, 19 травня 2015 року

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбенґ знову повторив тверду позицію Північноатлантичного союзу щодо незаконної анексії Росією Криму, а також щодо дуже серйозного становища на сході України.

Виступаючи після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Брюсселі на берегах щорічної сесії Комітету міністрів Ради Європи, керівник НАТО нагадав: «Позиція НАТО залишається незмінною. Ми зупинили всю практичну співпрацю з Росією у відповідь на її поведінку у Криму і загалом в Україні».

Але, додав він, Північноатлантичний союз залишає відкритими «лінії політичного контакту» з Росією і робитиме так і надалі.

Крім того, сказав Столтенберґ, він повторив Лаврову про необхідність повного виконання мінських домовленостей і закликав Росію вивести з України всі свої війська і припинити підтримку сепаратистів.

Лавров цієї зустрічі не коментував. Міністерство закордонних справ повідомило про неї лише короткою інформацією без подробиць: «Сторони обговорили низку актуальних питань у контексті нинішніх відносин Росії і НАТО. Відбувся предметний обмін думками щодо ситуації в Україні».

Відносини між Росією і НАТО значно погіршилися після окупації Москвою українського Криму і заяви про анексію півострова в березні 2014 року. НАТО, як і загалом Захід, також звинувачує Росію в підтримці сепаратистів на сході України технікою і військами. Москва це заперечує.

XS
SM
MD
LG