Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про викриття міжнародної афери за участю російського байкера «Хірурга»


Російський байкер на прізвисько «Хірург» Олександр Залдостанов, архівне фото
Російський байкер на прізвисько «Хірург» Олександр Залдостанов, архівне фото

Служба безпеки України викрила міжнародну фінансову аферу за участю російського байкера на прізвисько «Хірург».

За повідомленням прес-служби відомства, викрито протиправний механізм, через який російський байкер спільно з менеджментом двох фінансових компаній «Forex Trend» і «Форекс тренд» привласнив кошти громадян України, Росії та країн СНД, частину з яких направив на фінансування угруповань «ДНР» та «ЛНР».

«Зловмисники заволоділи коштами, які громадяни вкладали у компанії для подальшого інвестування на міжнародних фінансових ринках. Шахраї переводили гроші у готівку через рахунки, які були відкриті на членів байкерського клубу «Нічні вовки», частина привласненої суми перераховувалася на підтримку бойовиків з угруповання «ДНР» та «ЛНР», – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ під час обшуків у представників українських офісів компаній вилучили фінансово-господарську документацію, яка підтверджує проведення оборудок, у тому числі і з використанням російських фінансових інструментів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Наразі російська сторона ці заяви українського відомства не коментує.

Російський байкер на прізвисько «Хірург» – лідер московського байкерського клубу «Нічні вовки» Олександр Залдостанов. Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким відносинам його лідера Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції. «Нічні вовки», зокрема, свого часу проводили акцію на підтримку дій Путіна щодо його рішення заявити про анексію Криму.

XS
SM
MD
LG