Доступність посилання

ТОП новини

У Криму заявляють про «небувалу популярність державних ЗМІ» на півострові


Дмитро Полонський
Дмитро Полонський

Міністр внутрішньої політики інформації і зв’язку російського уряду Криму заявляє, що державні засоби масової інформації набирають популярність серед населення півострова, чого не було до анексії Криму Росією.

Про це Дмитро Полонський сказав, виступаючи зі звітом про роботу свого відомства на засіданні кримського «парламенту», повідомляє проект Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Склалася така ситуація, вона унікальна, її ніколи не було в Криму: державні засоби масової інформації найбільше дивляться, читають і слухають. Хто б що не говорив, але жоден комерційний засіб масової інформації в Криму не може зрівнятися за популярністю з державними ЗМІ», – заявив «чиновник».

Полонський впевнений, що система роботи державних ЗМІ в Криму «є найефективнішою і найбільш поширеною з точки зору кількості користувачів у порівнянні з іншими регіонами Росії».

За його інформацією, на базі телерадіокомпанії «Крим» створили п’ять нових ЗМІ: телеканал «Перший Кримський», радіоканал «Крим», радіоканал «Крим.Точка», радіоканал «Море», телеканал «Крим 24».

Під час засідання кримського «парламенту» 20 травня, «глава Держради» Володимир Константинов закликав міністерство, очолюване Полонським, посилити інформаційну війну з українськими ЗМІ.

1 квітня 2015 року низка кримських ЗМІ зупинили свою роботу на півострові. Зокрема, кримськотатарські телеканали ATR і Lale, радіостанції Meydan і «Лідер», що входять до складу медіахолдингу «Атлант-СВ», припинили своє мовлення через відсутність російської ліцензії, хоча неодноразово подавали документи в «Роскомнагляд».

Раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив про запуск українського радіо, яке вже можна чути в Криму.

XS
SM
MD
LG