Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють, що не готують наступу


Едуард Басурін, архівне фото
Едуард Басурін, архівне фото

Донецькі сепаратисти стверджують, що не мають наміру починати наступ на підконтрольну владі України частину держави.

Вести наступ «малими силами» – це все одно що самогубство, а «ми бережемо своїх людей, заявив у Донецьку Едуард Басурін, який називає себе «міністром оборони» у збройному угрупованні «ДНР», що визнане в Україні терористичним.

При цьому, передають його слова російські агентства, він знову звинуватив українських силовиків у постійних порушеннях режиму припинення вогню.

Він також стверджував, що Україна планує провокації, диверсії й теракти на окупованих сепаратистами територіях, зокрема, проти місії Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Ніяких доказів своїм словам він не навів.

Президент Петро Порошенко заявляв, що влітку на Україну може чекати новий наступ із боку агресора. Але, сказав він в інтерв’ю британській телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі» у вівторок, 19 травня, «ми не даємо їм ані найменшого шансу для провокацій: це буде повністю на їхній відповідальності».

Останніми днями чільні діячі донецьких сепаратистів кілька разів виступали з заявами, що мають намір окупувати чи, за їхніми словами, «звільнити» всю територію Донецької області, яку вони вважають «своєю».

За даними України і Заходу, останніми тижнями в окуповану частину сходу України прибувають із Росії все нові важкі озброєння і вводиться все нова жива сила, а на окупованих територіях створюються російські військові командні структури й відбуваються численні військові навчання. На думку багатьох оглядачів, це може свідчити про підготовку спільними російсько-сепаратистськими силами наступу на вільні частини території України.

Росія, попри всі докази, продовжує заперечувати взагалі свою причетність до подій на сході України.

XS
SM
MD
LG