Доступність посилання

ТОП новини

Київ вважає, що Україна виконала більшу частину вимог для безвізового режиму з ЄС


Чільні посадовці, учасники наради у президента України відзначили, що більша частина технічних вимог ЄС для надання Україні безвізового режиму виконані повністю або у значній частині, повідомила прес-служба голови держави.

Серед критеріїв, над якими ще треба працювати, – забезпечення безпеки системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти, та введення єдиної ідентифікаційної картки громадянина, мовиться в повідомленні про нараду щодо стану виконання Україною зобов’язань для введення безвізового режиму з боку Європейського союзу для українських громадян.

Водночас Петро Порошенко розкритикував роботу Державної міграційної служби через те, як вона виконує ті завдання, що перебувають у її сфері відповідальності, щодо введення безвізового режиму, мовиться в повідомленні.

Він попросив «зробити з цього приводу відповідні висновки», доручив прискорити виконання зауважень Європейської комісії і попередив про персональну відповідальність керівників державних органів та установ за якість виконання цих доручень, інформує прес-служба.

У четвер і п’ятницю, 21 і 22 травня, у столиці Латвії Ризі відбудеться саміт учасників програми Євросоюзу «Східне партнерство», на якому Україна сподівалася спершу отримати безвізовий режим із ЄС, а потім хоча б визначену дату в майбутньому, коли він міг би бути запроваджений. Та минулого тижня Європейська комісія оприлюднила звіт про виконання Україною умов отримання безвізового режиму, в якому дала знати, що Україна не отримає бажаного вже на саміті: у звіті мовиться, що Україна ще не виконала всіх необхідних умов. Але Брюссель повідомив, що може перенести вже на кінець року зазвичай щорічний звіт щодо готовності до безвізового режиму. Якщо він буде позитивний, Україна може сподіватися на запровадження для її громадян безвізового режиму з ЄС (точніше, з державами «шенгенської зони») протягом наступного, 2016 року.

XS
SM
MD
LG