Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську вбили юнака за вигук «Слава Україні!» – «Правий сектор»


У Дніпродзержинську заявляють про вбивство юнака за вигук «Слава Україні!». Таку інформацію оприлюднила Дніпродзержинська міська організація партії «Правий сектор». За даними організації, інцидент стався 19 травня, близько 22:30, в центрі міста.

«Було вбито 18-річного хлопця, патріота України. Тепер достеменно відомо, що загиблий воював у складі добровольчого батальйону, повернувся додому живий, але був вбитий тут, вдома, на мирній начебто землі. Виявляється, в Дніпродзержинську зараз можна загинути за вигук «Слава Україні!» Хлопця особисто оперував голова Дніпропетровської обласної організації ПС Ростислав Винар, але на той момент постраждалий втратив понад 3 літри крові і врятувати його не вдалося», – заявили в «Правому секторі».

За даними одного зі свідків, на площі двоє друзів обмінялись вітанням «Слава Україні! Героям слава!», цей вигук почула група молодиків, яка перебувала там-таки, спалахнула бійка. У результаті одного з хлопців було поранено «заточкою», він помер, другий наразі перебуває у лікарні.

За даними з «Правого сектора», двоє молодиків, причетних до вбивства, вже затримані.

Між тим у Дніпродзержинському міському відділі міліції Радіо Свобода у четвер підтвердили лише сам факт убивства, кримінальне провадження порушене за ст. 115 Кримінального кодексу України. Як уточнили в міліції, це вбивство поки не розкрите, відтак оприлюднювати подробиці злочину не можуть. Не підтвердили, але й не спростували в міліції поки інформацію про те, що інцидент був спричинений патріотичним гаслом.

За оголошеннями із соціальних мереж, громадськість Дніпродзержинська збирається у четвер на «ходу вишиванок», щоб вшанувати пам'ять загиблого юнака.

XS
SM
MD
LG