Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала пакет законопроектів про реформування органів внутрішніх справ


Верховна Рада у першому читанні проголосувала за пакет законопроектів про реформування органів внутрішніх справ.

Народні депутати проголосувати у першому читанні пакет з п’яти законопроектів про поліцію. Це, зокрема, законопроект про органи внутрішніх справ (245 депутатів), про Національну поліцію (284 депутати), про муніципальну варту (288 депутатів) та законопроекти щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення дорожнього руху.

Перелічені законодавчі ініціативи особисто презентував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Законопроекти спрямовані на викорінення корупції в органах внутрішніх справ. Національна поліція буде окремим центральним органом виконавчої влади, діяльність якої координується Кабінетом міністрів через міністра внутрішніх справ. Витрати на управлінський апарат зведуться до мінімуму за рахунок впровадження сучасних інформаційних технологій. Основним пріоритетом в роботі поліції є встановлення партнерських відносин і взаємодії з територіальними громадами», – роз’яснив він.

Аваков також наголосив, що зауваження до законопроектів міжнародних організацій, в тому числі Ради Європи, консультаційної місії ЄС, були враховані.

Разом з тим, до більшості законопроектів депутати мали претензії, тож просили їх ретельно доопрацювати до другого читання. Голосування у другому читанні за ці закони очікується на початку червня.

6 травня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради з проханням невідкладно ухвалити закон про Національну поліцію. За його словами, після ухвалення урядових законопроектів щодо реформування МВС «міністр як політична фігура буде займатися визначенням політики відомства, а керівник національної поліції, керівники відповідних підрозділів будуть служити закону, а не політичній партії і політичній силі».

XS
SM
MD
LG