Доступність посилання

ТОП новини

Польща: Коморовський і Дуда провели дебати перед другим туром виборів президента


У четвер ввечері провідні телеканали Польщі показали дебати двох кандидатів у президенти країни, які отримали більшість голосів виборців під час першого туру – Анджея Дуди та Броніслава Коморовського. Як передає Польське радіо, це був останній і вирішальний словесний поєдинок перед другим туром виборів, призначених на неділю.

На дебатах, які транслювали в ефірі телеканали TVN, TVN24, Biznes i Swiat, Дуда і Коморовський порушили питання внутрішньої політики Польщі, економічну та соціальну ситуацію, закордонну політику та безпеку.

Чинний президент Броніслав Коморовський серед іншого наголосив, що конфліктом в Україні Росія перейшла до протистояння із Заходом, відтак Польща має стояти на боці Заходу. Якщо при цьому Росія змінить свою політику, Варшава повинна покращувати взаємини із цією країною.

Кандидат від «Права і справедливості» Анджей Дуда відповів, що треба вести активну закордонну політику, а у питанні конфлікту в Україні виходити зі спільною ініціативою із союзними країнами. Дуда висловився за створення баз військ НАТО, звертаючи увагу, що кордони Союзу перемістилися на схід.

За результатами підрахунку голосів на президентських виборах у Польщі перший тур виборів виграв представник опозиції Анджей Дуда, який набрав 34,76% голосів виборців, Броніслав Коморовський отримав 33,77%. Другий тур виборів президента призначений на найближчу неділю, 24 травня.

XS
SM
MD
LG