Доступність посилання

ТОП новини

США надають Україні ще 18 мільйонів доларів гуманітарної допомоги – Геншоу


Заступник помічника державного секретаря з питань населення, біженців і міграції США Саймон Геншоу
Заступник помічника державного секретаря з питань населення, біженців і міграції США Саймон Геншоу

Сполучена Штати Америки нададуть додаткову гуманітарну допомогу у розмірі 18 мільйонів доларів для постраждалих від конфлікту на Донбасі та у Криму. Про це під час свого п’ятиденного візиту в Україні повідомив перший заступник помічника державного секретаря з питань населення, біженців та міграції Саймон Геншоу.

«Це робиться для того, щоб українські гуманітарні організації та їхні партнери могли надати предмети першої необхідності. Допомога буде у грошовій формі. Звісно, гуманітарна допомога – це недостатньо і наша позиція в тому, що найкращим розв’язанням цієї кризи буде виконання Мінських домовленостей. Тому ми й надалі вимагатимемо, щоб сепаратисти і Росія виконували вимоги документів, під якими поставили підпис. Ми судитимемо їх не за словами, а за діями», – сказав він.

Планується, що ця допомога буде спрямована на підтримку діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста, міжнародної організації з міграції та Фонду народонаселення ООН, фінансування повинне забезпечити постраждалих продовольством, медикаментами і предметами гігієни, а також ковдрами, будівельними матеріалами для ремонту будинків, зазначив Геншоу.

Загалом гуманітарна допомога США Україні вже перевищує 60 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG