Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі святкують День Героїв


У Запоріжжі святкують День Героїв
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

У Запоріжжі святкують День Героїв (відео)

У Запоріжжі відбулася патріотична акція до Дня Героїв, організована місцевим осередком товариства «Просвіта».

У рамках заходу відбувся й Марш вишиванок.

Учасники акції пройшлися центральними проспектом міста від площі Поляка до Маяковського. Там відбувся спеціальний концерт та волонтерський ярмарок на користь бійців АТО. Також активісти організували майстер-класи плетіння маскувальних сіток.

«Ми хочемо донести, що ми зараз маємо можливість носити вишиванки тільки завдяки цим героям, тільки завдяки тому, що люди віддають своє життя, свою долю, ми можемо бути тут у Запоріжжі, в українському місті. Буде відбуватися саме хода. Після ходи в нас урочистий концерт, ярмарок. Окрім ярмарку, в нас багато конкурсів. У нас є подарунки. Ми будемо дарувати вишиваночки ручної роботи для маленьких діточок, плюс у нас буде дуже багато солодких подарунків», – розповів представник запорізької організації «Просвіта» Олексій Мосейко.

За словами організаторів, акція до Дня Героїв у Запоріжжі проводиться вже вчетверте. Цього року вперше в її рамках у місті відбулася патріотична хода.

Свято Героїв започаткувала 1941 року Організація українських націоналістів. Другий Великий збір ОУН встановив його дату на 23 травня. Адже у травні загинули засновник і провідник ОУН, полковник Євген Коновалець, ідеолог державної самостійності України Микола Міхновський, керівник української національно-визвольної боротьби 1917–1921 років Симон Петлюра. Метою свята було вшанування пам’яті українських героїв і водночас відродження в українців героїчного духу.

XS
SM
MD
LG