Доступність посилання

ТОП новини

Через обстріли зупинив роботу Авдіївський коксохімічний завод – адміністрація


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Авдіївський коксохімічний завод через обстріли і розрив снарядів на його території зупинив роботу. Про це йдеться на сайті підприємства в неділю вранці.

«У суботу, 23 травня, було знову потужно обстріляно Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) Групи Метінвест. На території заводу розірвалося більше 40 снарядів. Жертв і постраждалих серед співробітників немає…На даний момент підприємство має серйозні руйнування в коксовому та вуглепідготовчому цехах. Снарядами перебиті всі чотири високовольтних лінії електромереж, що живлять Авдіївський коксохім. У терміновому порядку підприємство було зупинено. Видача коксу припинена. Як тільки ситуація стабілізується, розпочнуться роботи з відновлення енергопостачання заводу», –​ йдеться в повідомленні.

Адміністрація підприємства повідомляє, що в результаті обстрілу 21 травня загинув один працівник, ще двоє працівників були травмовані.

Авдіївський коксохімічний завод зазнає інтенсивного обстрілу з липня 2014 року. За цей час на території підприємства розірвалося більше 200 снарядів. Роботу підприємства в постійних умовах небезпеки фахівці пояснюють тим, що за умови припинення роботи заводу, печі охолонуть і потріскаються, а це в підсумку завдасть величезних фінансових втрат. Крім того, сталеливарні заводи Маріуполя працюють винятково на коксі, який виробляють в Авдіївці.

Група «Метінвест» входить до складу холдингу СКМ мільярдера Ріната Ахметова.

XS
SM
MD
LG