Доступність посилання

ТОП новини

Значна частина окупованої території скоро лишиться без водопостачання − Москаль


В Золотому внаслідок обстрілів пошкоджено магістральний водопровід, найближчим часом значна частина окупованої території – від Первомайська до Красного Луча – залишиться без води. Про це повідомили в прес-службі голови Луганської державної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

«Пошкодження сталося біля нашого крайнього блокпосту, який регулярно обстрілюють із мінометів. Розійшовся гідрокомпенсатор, і вода заливає житлові будинки мирних мешканців, а також укріплення наших військових. Паралельно у водопровід засмоктуються різні нечистоти. Водопостачання через пошкоджену трубу неможливе, тому в найближчі години без води на окупованій частині Луганщини залишаться міста Первомайськ, Стаханов, Брянка, Алчевськ, Антрацит, Кіровськ та інші населені пункти аж до Красного Луча», − наголосив Москаль.

За його словами, це величезна територія, на якій альтернативних джерел водопостачання немає. Для ремонту водопроводу потрібні значні кошти й людські зусилля.

Москаль вкотре нагадав, що вода подається на окуповані території безкоштовно, а тому область зазнає через це величезних багатомільйонних збитків. «Але ремонтувати перебиті обстрілами системи, які забезпечують життєдіяльність на тому боці фронту, не будемо. Ви перебили водопровід і позбавили води й себе, і мирних жителів? Ремонтуйте його за власні гроші й своїми силами», − сказав керівник області.

При цьому він гарантує безпечний доступ до місця пошкодження аварійних бригад. «До того ніякої води на окуповані території подавати не будемо», − підкреслив Москаль.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українську сторону в порушенні режиму тиші за минулу добу 36 разів.

XS
SM
MD
LG