Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 5 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі 1 український військовий загинув, 5 поранені, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, найбільші втрати сили АТО мали у селі Широкине.

«На маріупольському напрямку тривають ворожі обстріли наших позицій у Широкині. Противник активно застосовує 122-міліметрові гармати та 120-міліметрові міномети. На донецькому напрямку бойовики систематично ведуть вогонь по наших позиціях в районі Донецького аеропорту, в тому числі із застосуванням танків та 122-міліметрових гармат», – повідомив Лисенко.

Також сепаратисти здійснили провокації поблизу Мар’їнки та Гранітного, Кам’янки та Верхньоторецького, додав він.

За словами речника АТО, на луганському напрямку інтенсивні бойові дії вчора відбулися біля Щастя і Станиці Луганської, у Станиці є руйнування житлових будинків та інфраструктури.

Раніше маріупольські сайти з посиланням на прес-офіцера сектору «М» Дмитра Горбунова повідомили про загибель одного військового та поранення 4 внаслідок обстрілів Широкина. За його словами, близько 01:00 ночі у Широкині вогонь по позиціях сил АТО сепаратисти відкрили зі стрілецької зброї, потім застосовували міномети калібру 82 міліметрів, також застосовували гранатомети.

Сепаратисти звинувачують в порушенні режиму припинення вогню українських військових і заявляють про понад 40 випадків порушень.

У лютому лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG