Доступність посилання

ТОП новини

США критикують Іран за закритий суд над журналістом Washington Post


Джейсон Резаян та його дружина Єгане Салехі
Джейсон Резаян та його дружина Єгане Салехі

США критикують Тегеран за відсутність прозорості під час судового процесу над журналістом Washington Post Джейсоном Резаяном, якого затримали в Ірані 10 місяців тому за звинуваченнями у «шпигунстві». Про це заявила речниця Ради національної безпеки США Бернадетте Мееган після того, як у Тегерані розпочався судовий процес над Резаяном за зачиненими дверима.

«Коли ми закликаємо до відкритого процесу, ми наголошуємо насамперед, що Джейсон не мав би бути затриманим чи постати перед судом», – сказала Мееган у вівторок, 26 травня.

Джейсон Резаян, який очолював тегеранське бюро Washington Post, від моменту свого арешту в липні 2014 року перебуває у в’язниці «Евін» і, за повідомленнями, за цей час втратив 18 кілограмів. Він був затриманий у своєму будинку в Тегерані разом із дружиною, Єгане Салехі, яка була звільнена під заставу. Їй також висувають схожі звинувачення, але судитимуть окремо.

Слідство вважає, що Джейсон Резаян зібрав конфіденційну інформацію про внутрішню і зовнішню політику Ірану і передав цю інформацію «ворожим урядам».

XS
SM
MD
LG