Доступність посилання

ТОП новини

З міліції за рік звільнені 24 тисячі співробітників – Аваков


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ©Shutterstock
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ©Shutterstock

За останній рік з органів внутрішніх справ звільнені 24 тисячі співробітників, повідомив керівник МВС Арсен Аваков в інтерв’ю «Лігабізнесінформ».

За його словами, більшість силовиків звільнені на території Луганської та Донецької областей, але «кілька тисяч були звільнені по всій країні – або не пройшовши переатестацію, або потрапивши в непорядні історії».

Міністр відзначив, що МВС не може звільнити 30 тисяч людей, «відправити у сміттєве відро і набрати нових».

«По-перше, нових у такій кількості не існує. По-друге, треба врахувати те, що я називаю ефектом діжки з солоними огірками. Якщо ти береш новеньких молодих красунчиків-міліціонерів з інститутів і кидаєш в ту ж стару систему, то цей свіжий огірочок через деякий час в цій діжці стане таким же солоним корупційним огірком, тільки з молодим обличчям», – наголосив Аваков.

21 травня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за пакет законопроектів про реформування органів внутрішніх справ. Депутати схвалили законопроекти про органи внутрішніх справ, про Національну поліцію, про муніципальну варту, щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення дорожнього руху.

Ці законодавчі ініціативи представляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

XS
SM
MD
LG