Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА закликають перенести вибори президента


Зепп Блаттер, чинний президент ФІФА
Зепп Блаттер, чинний президент ФІФА

Міністри закордонних справ Франції і Великобританії розкритикували ФІФА і закликали відкласти вибори президента Міжнародної асоціації футболу, заплановані на 29 травня.

За словами Лорана Фабіуса, перенесення виборів президента, фаворитом яких вважають чинного голову ФІФА Зеппа Блаттера, «матиме сенс» після арешту чиновників ФІФА у швейцарському Цюриху.

Британський колега Фабіуса Філіп Гаммонд заявив «Бі-Бі-Сі», що «щось не так глибоко у серці ФІФА», і федерація потребує реформування.

Європейська футбольна асоціація, УЄФА закликала на півроку відкласти вибори президента ФІФА на тлі закликів у всьому світі до Блаттера піти у відставку.

Блаттер має відкрити конгрес ФІФА у Цюриху 28 травня. УЄФА погрожує бойкотувати цю подію.

27 травня швейцарська поліція заарештувала сімох посадовців ФІФА, яких звинувачують у корупції в США. Крім того, влада Швейцарії порушила справу за підозрою у зловживанні і відмиванні грошей, пов’язаних із жеребкуванням на право проводити чемпіонати світу з футболу у 2018 і 2022 роках, які мають відбутися в Росії і Катарі.

Спонсори ФІФА, зокрема Adidas, Coca-Cola, McDonald’s і Visa закликали організацію реформуватися, якщо вона не хоче втратити мільйонні спонсорські угоди.

XS
SM
MD
LG