Доступність посилання

ТОП новини

Київрада скасувала договір оренди землі на Осокорках, де 19 травня сталися сутички


Депутати Київської міської ради розірвали договір оренди земельної ділянки з компанією «Скай-Буд ЛТД» на проспекті Бажана біля станції метро «Осокорки».

За повідомленням прес-служби Київради, договір оренди розірвано за згодою сторін, водночас компанія звернулася до місцевої влади з проханням знайти можливість надання альтернативної земельної ділянки.

Міський голова Віталій Кличко зазначив, що наразі розглядається можливість надання альтернативної ділянки.

19 травня в Дарницькому районі Києва біля станції метро «Осокорки» сталися сутички на будівельному майданчику забудови, законність якої заперечують її супротивники. Бійка почалася, коли невдоволені будівництвом почали ламати паркан, а їм перешкоджали люди в одязі військового зразка. Сторони також закидали одна одну і міліцію, яка намагалася їх розвести, камінням, пляшками і петардами.

Після цього міський голова Києва Віталій Кличко заявив про намір ініціювати розірвання договору оренди та скасування ухвали про відведення земельної ділянки біля метро «Осокорки». Кличко також заявив, що ініціюватиме створення скверу на місці конфліктної забудови.

За даними Київради, ця ділянка, загальною площею 0,77 гектара, була передана компанії «Скай-Буд ЛТД» в жовтні 2009 року під будівництво торговельно-офісного центру.

XS
SM
MD
LG