Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційне бюро оголосило повторний конкурс щодо Ради громадського контролю


Артем Ситник
Артем Ситник

Національне антикорупційне бюро оголосило повторний конкурс на призначення членів Ради громадського контролю при бюро, повідомляє прес-служба відомства.

«НАБУ мало змогу відстежити та виключити з результатів першого конкурсу голоси, що були віддані повторно або кілька разів. Проте, зважаючи суспільний резонанс та громадське невдоволення умовами проведення голосування, ми погодилися з вимогою кандидатів провести конкурс ще раз», – заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

За його словами,крім програмного забезпечення, також буде змінена кількість кандидатів, за яких виборець зможе віддати свій голос: на новому конкурсі буде змога проголосувати списком до 15 кандидатів включно.

У Антикорупційному бюро зазначають, що нове голосування відбудеться наступного тижня, технічну підтримку нового голосування будуть забезпечувати громадські організації, які не беруть участь у конкурсі.

Точні дата й час нового конкурсу будуть опубліковані на сайті бюро до 31 травня включно.

Рада громадського контролю формується у складі 15 осіб, відібраних за результатами конкурсу, який проводиться інтернет-голосування.

26 травня проводилось голосування за членів Ради громадського контролю, проте тоді громадські активісти вказали на непрофесійну організацію голосування, зокрема на можливість голосувати за кандидатів фактично необмежену кількість разів. В антикорупційному бюро тоді спростували звинувачення активістів.

14 жовтня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національного антикорупційного бюро. Бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, а також запобігання вчиненню нових. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами та становлять загрозу національній безпеці.

XS
SM
MD
LG