Доступність посилання

ТОП новини

Екс-соратників Балоги можуть посадити на 6 років за спробу присвоїти гроші ЄС


Слідчі Закарпатської обласної прокуратури допитують службових осіб Ужгородської міської ради, яких підозрюють у зловживанні владою і намаганні привласнити гроші європейських платників податків.

Співробітники міськради брали участь у підготовці й укладенні генерального договору з громадською організацією «Агенція «Центр розвитку інновацій, інвестицій та туризму міста Ужгорода» щодо реконструкції національної пам’ятки архітектури «Совине гніздо», але два роки потому реконструкція так і не відбулася.

Розслідуванням кримінального правопорушення правоохоронці зайнялись після ревізії реалізації транскордонного проекту журналістами програми Радіо Свобода і Першого суспільного «Схеми».

«Прокуратурою області розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.364 КК України», – повідомив прокурор Закарпаття Володимир Янко. Ця стаття Кримінального кодексу передбачає покарання за зловживання владою або службовим становищем шляхом позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

«Моя позиція, що там де є порушення закону і нецільове використання коштів, людей потрібно наказувати. Якщо ми хочемо боротися з корупцією, то корупцію потрібно долати, і тих хто при владі, і тих, хто не при владі, закон повинен бути один для всіх», – повідомив Віктор Балога телефоном Радіо Свобода.

Раніше «Схеми» розповідали про те, як екс-соратники Віктора Балоги створили схему «освоєння» грошей Європейського союзу.

Як йшлося в сюжеті «Схем», мільйон євро вирішили виділити у Європейській комісії на реставрацію пам’ятки архітектури в центрі Ужгорода. Проект почали реалізовувати спільно з поляками у 2013 році. У містах-побратимах польському Ярославі й українському Ужгороді мали паралельно привести до ладу місцеві історичні будівлі. Польська сторона проект реалізувала. На офіційному сайті проекту демонструють результати відновлення кам’яниць.

Водночас, як заявляють журналісти, місцева влада Ужгорода фактично організувала псевдо-реконструкцію пам’ятки архітектури – амбару і винного льоху «Совине гніздо», залучивши до фінансової частини транскордонного проекту громадську організацію, яка тісно пов’язана з нинішніми та колишніми представниками місцевої влади орбіти Віктора Балоги.

XS
SM
MD
LG