Доступність посилання

ТОП новини

Центральну площу Дніпродзержинська перейменували на Майдан Героїв


Площа Леніна у Дніпродзержинську, 2013 рік
Площа Леніна у Дніпродзержинську, 2013 рік

Центральну площу Дніпродзержинська, де раніше стояв пам’ятник Леніну, перейменували на Майдан Героїв. Відповідне рішення було ухвалене у п’ятницю, на сесії Дніпродзержинської міської ради.

За даними з міськради, за рішення проголосували 50 із 51 депутата, які були присутні в залі.

«Депутати міської ради ухвалили рішення про присвоєння площі, розташованій на перетині проспекту Леніна з вулицями Сировця та Широка, назви «Майдан Героїв», – зазначили в міськраді.

За словами представників громадських організацій, під героями, на честь яких буде названа площа, маються на увазі всі захисники українських земель з часів Київської Русі до теперішнього часу. Наразі на площі наразі встановлений пам’ятний знак-камінь на честь загиблих борців за волю України.

Водночас назва самого проспекту Леніна, де розташована площа, залишається без змін.

У лютому 2014 року в Дніпродзержинську активісти демонтували пам’ятник Леніну, що височів на центральній площі міста. Основу монументу спочатку підрізали болгаркою, потім обв’язали тросами та розхитали за допомогою автокрана. Після цього монумент підняли, завантажили в автомобіль та за домовленістю з музейниками відвезли до музею історії міста. Після цього активісти пішла до площі імені Дзержинського, аби демонтувати пам’ятник «залізному Феліксові», однак той монумент виявився набагато вищим і важчим за Леніна.

XS
SM
MD
LG