Доступність посилання

ТОП новини

У ФІФА звинувачують США у помсті


Двоє посадовців ФІФА заявляють, що розслідування у США справ щодо корупції у міжнародній федерації з футболу є помстою за те, що Вашингтон не був обраний для проведення Світового кубка у 2022 році.

«Це персональне, – сказав Джек Ворнер, коливній віце-президент ФІФА, який був заарештований цього тижня у Тринідад за підозрою у хабарництві під час процесу обрання кандидатів для проведення Чемпіонатів з футболу у 2018-му і 2022-му роках.

«США намагаються зашкодити ФІФА з часу, як вони не були обрані на проведення Чемпіонату з футболу у 2022 році», – наголосив Ворнер у п’ятницю, 29 травня.

Зепп Блаттер, якого у п’ятницю переобрали на п’ятий чотирирічний термін на посаді президента ФІФА, також заявив, що США та Британія намагаються помститися федерації.

«Вони ставлять питання про Чемпіонати світу у 2018-му і 2022-му роках, коли Британія та США брали участь на право приймати ці ігри», – сказав Блаттер після переобрання.

Виборам президента ФІФА, які відбулися 29 травня, передував найбільший корупційний скандал в історії ФІФА. 27 травня у Цюріху були заарештовані кілька високопосадовців ФІФА, проти яких у США висунуті звинувачення у хабарництві при виборі місць проведення світової першості з футболу, в махінаціях з укладенням маркетингових та телерадіомовних угод, у шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.

XS
SM
MD
LG