Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти обстріляли Щастя, поранений цивільний – МВС


У суботу сепаратисти обстріляли місто Щастя Луганської області, у результаті чого був поранений місцевий житель, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

«Бойовики шістнадцять разів з гранатометів, зенітних установок, мінометів та кулеметів обстрілювали блокпости Збройних сил України та підконтрольну українській владі територію Луганської області. Шість разів з підконтрольної «ЛНР» території з гранатометів, зенітних установок, мінометів та кулеметів бойовики обстріляли блокпости ЗСУ та територію Щастя. Останній обстріл був здійснений сьогодні о 09.20. Внаслідок цього обстрілу осколкове поранення отримав 66-річний місцевий житель, який мешкає на вулиці Енергетиків» – повідомили у МВС у суботу, 30 травня.

За повідомленням голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля, під час обстрілів бойовиків Станиці Луганської був зруйнований приватний будинок, але ніхто з мешканців не постраждав.

«Станиця Луганська зазнала обстрілів із правого берега Сіверського Донця, що окупований так званою «ЛНР». Крім автоматичної зброї вогонь вівся з гранатометів та мінометів. У результаті прямого влучення міни зруйнований приватний будинок у центральній частині селища. Ніхто з господарів там тривалий час не проживав (люди виїхали ще минулого року, рятуючись від війни), тому обійшлося без постраждалих. Системи життєзабезпечення в результаті обстрілів не перебиті, світло, газ та центральна вода в райцентрі є», – повідомив Москаль у суботу вранці.

У штабі АТО повідомили, що упродовж ночі бойовики продовжили обстріли позицій українських військових на всій території Донбасу, де ведуться бойові дії.

Сепаратисти у суботу ще не повідомляли про оперативну ситуацію на територіях Донбасу, які вони контролюють. Раніше вони звинувачували українських військових у порушенні режиму тиші.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG