Доступність посилання

ТОП новини

Гостра фаза кризи в Росії ще попереду – екс-міністр фінансів


Олексій Кудрін
Олексій Кудрін

Пік кризи в Росії ще не пройдений, його гостра фаза буде у другому кварталі цього року, вважає колишній міністр фінансів Росії, голова Комітету громадянських ініціатив Олексій Кудрін.

«Говорити про те, що гостра фаза кризи позаду передчасно, оскільки спад ВВП в Росії в другому кварталі 2015 року буде більшим, ніж у першому», – заявив Кудрін в інтерв’ю «Інтерфаксу». За його прогнозом, падіння ВВП Росії цього року складе близько 4 відсотків, що трохи перевершить прогнози Мінекономрозвитку.

Критична ситуація минула тільки в банківському секторі, вважає Кудрін. На думку екс-міністра фінансів, Росія переживає повномасштабну кризу. Вперше з 2000 року рівень падіння реальних доходів громадян досяг 7 відсотків.

Олексій Кудрін не виключив свого повернення у владні структури за умови проведення в країні реформ, у тому числі політичних.

Кудрін займав посаду міністра фінансів у російському уряді з 2000 до 2011 року. Він залишив кабінет міністрів через розбіжності з тодішнім президентом Росії Дмитром Медведєвим.

XS
SM
MD
LG