Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську відбудуться консультації контактної групи щодо Донбасу


Представник України на переговорах Леонід Кучма (ліворуч) і посол ОБСЄ Гайді Тальявіні спілкуються з пресою, Мінськ, Білорусь, 6 травня 2015 року
Представник України на переговорах Леонід Кучма (ліворуч) і посол ОБСЄ Гайді Тальявіні спілкуються з пресою, Мінськ, Білорусь, 6 травня 2015 року

У Мінську 2 червня відбудуться консультації тристоронньої контактної групи, до якої входять представники України, Росії та ОБСЄ. Сторони обговорять реалізацію положень угод, досягнутих у столиці Білорусі в лютому.

Консультаціям передуватимуть перші засідання чотирьох робочих підгруп – із безпек, політичних процесів, економіки та гуманітарних аспектів мінських домовленостей.

Президент Петро Порошенко перед черговим раундом консультацій зустрівся з представниками України в переговорному процесі. Він наголосив на неухильності курсу України на припинення вогню та відведення важких озброєнь. Особливим завданням Порошенко назвав якнайшвидше визволення громадян, утримуваних бойовиками.

На зустрічі контактної групи 6 травня сторони погодили склад спеціальних підгруп, діяльність яких мають координувати представники ОБСЄ.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості виконуються не в повному обсязі, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

За даними ООН, за час бойових дій на Донбасі, які тривають з квітня 2014 року, там загинули понад 6 тисяч 400 людей.

XS
SM
MD
LG