Доступність посилання

ТОП новини

У Росії почався суд над лідером націоналістів за звинуваченням у вбивствах


Ілля Горячев
Ілля Горячев

Московський міський суд починає розглядати справу лідера руху «Русский образ» Іллі Горячева, якого слідство називає «ідейним натхненником» БОРН – «Бойової організації російських націоналістів».

Горячева звинувачують за чотирма статтями: «Організація екстремістського співтовариства», «Створення банди», «Незаконний обіг зброї» і «Вбивство». Слідство вважає, що Горячев був організатором убивств адвоката Станіслава Маркелова, лідерів антифашистських рухів Федора Філатова й Іллі Джапарідзе, а також студента Расула Халілова і трудового мігранта Салохедіна Азізова.

Горячеву загрожує покарання до довічного ув’язнення. Він провини не визнає.

Горячев був заарештований у травні 2013 року в Сербії, у листопаді того ж року за рішенням Верховного суду Белграда він був екстрадований до Росії. Зараз він перебуває в слідчому ізоляторі в Москві.

Доказова база у справі Іллі Горячева, за словами його адвоката Марка Фейгіна, заснована виключно на свідченнях лідера БОРН Микити Тихонова, який у 2011 році був визнаний винним у вбивстві адвоката Станіслава Маркелова й отримав довічний термін. У рамках «справи БОРНа» він зізнався в організації екстремістського співтовариства, серії вбивств з мотивів расової ненависті, бандитизмі. Тихонов уклав досудову угоду зі слідством і дав свідчення проти інших учасників організації.

XS
SM
MD
LG