Доступність посилання

ТОП новини

Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Мельничука


Сергій Мельничук
Сергій Мельничук

Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу»). За відповідне рішення проголосували 262 народних депутати при мінімально необхідних 226.

Водночас народні депутати не надали згоди на затримання та арешт свого колеги, за ці рішення проголосували 32 та 16 народних депутатів відповідно.

«Я – не політик. Мене не зламати. Я боротимусь і там, і тут. Щодо справи, в усіх пунктах, крім одного, я просто пов’язаний з особами і тільки в одному пункті я особисто брав участь. Але навіть по цьому пункту Генпрокуратура не звернулася до слідчого органу, що фіксував дану подію», – сказав з трибуни Сергій Мельничук.

Разом з тим чимало депутатів вимагали у представника Генпрокуратури пояснень, чому з Сергія Клюєва прокуратура просить зняти недоторканність, а щодо Сергія Мельничука ГПУ просить ще й згод на затримання та арешт.

«Чому стоїть так гостро питання міри запобіжного заходу щодо Мельничука? Бо Мельничук скоїв злочини не в зоні АТО, а на території Житомирської, Київської областей та міста Києва. Я наголошую на цьому. Слідство почалось не вчора і не сьогодні», – пояснив з трибуни перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир.

Наприкінці березня Генеральна прокуратура поінформувала, що підозрює народного депутата Сергія Мельничука в залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Мельничук тоді заперечив причетність до цього.

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука депутатської недоторканності.

У вівторок регламентний комітет повторно розглянув питання про зняття депутатської недоторканності з Клюєва та Мельничука, комітет рекомендував Раді розглянути зняття недоторканності з цих депутатів. Сьогодні раніше Рада зняла недоторканність з Клюєва.

XS
SM
MD
LG