Доступність посилання

ТОП новини

Командувача ОМОНу Таджикистану розшукують за зраду


Гулмурод Халімов (кадр із відео)
Гулмурод Халімов (кадр із відео)

Таджикистан видав міжнародний ордер на розшук командира спецпідрозділу ОМОН, який приєднався до угруповання «Ісламська держава».

В офісі генерального прокурора країни повідомили, що полковника Гулмурода Халімова, який наприкінці квітня зник із країни, а згодом заявив про приєднання до ісламістського угруповання «Ісламська держава», розшукують за скоєння злочинів, зокрема, зраду і незаконну участь у військових діях.

«З корисливих мотивів він приєднався до міжнародної терористичної організації, що називає себе «Ісламською державою», – йдеться в заяві.

Як заявили в прокуратурі, Халімова «використали як актора у відео-виставі», метою якої є виправдання «жахливих злочинів» «Ісламської держави».

Халімов зник 23 квітня після того, як заявив дружині, що їде в триденне відрядження. Він очолив спецпідрозділ МВС Таджикистану три роки тому.

27 травня на відео, що з'явилося в інтернеті, Халімов розповідає, що приєднався до ісламістів на знак протесту проти політики влади. У Таджикистані, за його словами, забороняють здійснювати намаз і носити мусульманський одяг.

XS
SM
MD
LG