Доступність посилання

ТОП новини

Бійці розформованого батальйону «Кривбас» отримали посвідчення учасників АТО


Бійці розформованого батальйону «Кривбас» отримали посвідчення учасників бойових дій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Бійці розформованого батальйону «Кривбас» отримали посвідчення учасників бойових дій

У Дніпропетровську відбулось урочисте вручення посвідчень учасникам бойових дій бійцям 40-го окремого мотопіхотного батальйону «Кривбас».

За словами волонтерів батальйону, ці посвідчення вояки не могли отримати кілька місяців, адже документи багатьох були втрачені під час виходу з «Іловайського котла» та з Дебальцева. Бюрократичну тяганину з відновлення й оформлення документів, що засвідчують участь «кривбасівців» у боях на Донбасі, взяли на себе їхні волонтери.

Разом з бійцями, які наразі повернулись додому, посвідчення учасників бойових дій отримали родичі їхніх товаришів, які наразі перебувають в полоні озброєних сепаратистів. Документи вручили матерям та дружинам.

Загиблих солдатів «Кривбасу» вшанували хвилиною мовчання та відзначили медалями посмертно, їхні нагороди передали рідним.

За словами куратора батальйону «Кривбас» Миколи Колесника, наразі формування припиняє діяльність як окрема одиниця: частина бійців демобілізована й повернулись додому, решта – розкомплектовані по військових частинах Збройних сил України.

«75 посвідчень оформлювали для «дебальцевських» хлопців і 197 «іловайських». Решта документів – всі в роботі. Для нас це подія, це не скільки вручення посвідчень, скільки подяка бійцям, їхнім рідним і близьким, вшанування загиблих, щоб нікого не забути. Половина «кривбасівців» демобілізувалась, решта – служать в інших підрозділах», – сказав Радіо Свобода Микола Колесник.

Батальйон «Кривбас» був сформований у травні 2014 року переважно з мобілізованих чоловіків, бійці брали участь у боях в «гарячих» точках, зокрема поблизу Іловайська та Дебальцева. 15 травня 2015 року, в річницю з дня формування батальйону, сотні жителів Кривого Рогу того дня прийшли на мітинг-реквієм, аби вшанувати пам’ять загиблих солдатів, згадавши їх поіменно.

Більше десятка бійців батальйону досі в полоні. 24 квітня матері й дружини полонених вимагали від української влади активізувати процес їхнього визволення з полону.

XS
SM
MD
LG