Доступність посилання

ТОП новини

Колишній віце-президент ФІФА зізнався у хабарництві


FIFA
FIFA

У Сполучених Штатах 3 червня оприлюднені перші конфіденційні матеріали слідства у справі про корупцію у ФІФА, які містять зізнання одного з колишніх керівників федерації у хабарництві.

Чак Блейзер, який 17 років працював у складі виконавчого комітету ФІФА і очолював протягом 21 року Конфедерацію футболу Центральної та Північної Америки (КОНКАКАФ) заявив у суді на закритому засіданні півтора роки тому, що він сам і його колеги брали хабарі від представників країн, що претендували на проведення чемпіонатів світу з футболу 1998 і 2010 років.

З огляду на перспективу 20-річного ув’язнення Блейзер пішов на угоду зі слідством і, за словами джерел в американській прокуратурі, таємно проводив аудіозаписи переговорів зі своїми колегами у керівництві ФІФА.

На співпрацю зі слідством також пішли двоє синів громадянина Тринідаду, колишнього віце-президента ФІФА Джека Ворнера.

За даними слідства, Блейзер отримав 750 тисяч доларів за підтримку кандидатури Південноафриканської республіки як місця проведення чемпіонату світу 2010 року. Представники Марокко пропонували Джеку Ворнеру мільйон доларів за підтримку, але Південна Африка купила його голос за велику суму.

XS
SM
MD
LG