Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Дніпропетровська масово здають кров для бійців, поранених під Марї’нкою


Жителі Дніпропетровська масово здають кров для поранених під Марї'нкою бійців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Жителі Дніпропетровська масово здають кров для бійців, поранених під Мар’їнкою на Донеччині. Забір крові триває зранку на базі обласної станції переливання крові та чотирьох її відділень, що діють в міських лікарнях, а також у районній лікарні Новомосковська.

За словами лікарів, тільки за перші дві з половиною години акції в одному пункті – обласній станції переливання крові – зареєстрували понад 120 охочих здати кров.

Як розповіла Радіо Свобода заступник керівника медичної частини станції Валентина Кащак, наразі є потреба у крові всіх груп і резусів.

«Сьогодні відгукнулося багато людей, щоб здати кров для поранених учасників АТО. Поранені потребують крові щодня. Коли доправляли бійців до лікарні імені Мечникова, там була потреба в крові четвертої та третьої груп з позитивним резусом. На кожного пораненого треба було чимало крові – по два, по три літра. А зараз потрібна кров кожної групи, адже надійшло чимало поранених, і в кожного своя група. Ми будемо працювати до останнього відвідувача: чим більше людей прийде, тим краще», – сказала Валентина Кащак.

Узяту в донорів кров розділяють на плазму та еритроцити, плазму відправляють на заморожування та зберігання, еритроцити після апробації – до медичних закладів міста.

З 4 червня у зв’язку з подіями в Мар’їнці на Дніпропетровщині оголосили прийом донорського матеріалу. У суботу, 6 червня, незважаючи на вихідний день, збір крові також буде тривати.

У середу до дніпропетровська привезли понад 30 поранених в АТО бійців, 20 із них – з-під Марї’нки.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці у Facebook повідомив, що протягом доби 3 червня внаслідок бойових дій на Донбасі загинули 5 українських військових, з них 4 – під Мар’їнкою. За його даними, 39 військових були поранені.

XS
SM
MD
LG