Доступність посилання

ТОП новини

Екс-глава українського бюро Інтерполу: у Росії немає шансів оголосити Чубарова в розшук


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Колишній керівник Національного центрального бюро Інтерполу України Кирило Куликов стверджує, що у Росії немає жодних шансів добитися оголошення голови Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова у міжнародний розшук. Про це він сказав у коментарі для проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії.

«Генеральний секретаріат Інтерполу однозначно розцінить цей вид кримінального переслідування політичним. Тому тут ніяких питань щодо міжнародного розшуку Чубарова бути не може. Єдина проблемна зона для нього – це територія Російської Федерації », – сказав Куликов.

За його словами, зважаючи на принципи діяльності Інтерполу, для Чубарова не існує ризику бути затриманим навіть у тих країнах, які є тісними політичними союзниками Росії.

Раніше повідомлялося, що «прокуратура» анексованого Криму порушила кримінальну справу щодо голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова і погрожує оголосити його в розшук. 3 червня Чубаров розмістив у себе в Facebook повістку, відповідно до якої його викликають до Київського районного суду Сімферополя.

У 2014 році Чубарову заборонили в’їзд на територію Росії та анексований нею Крим.

XS
SM
MD
LG