Доступність посилання

ТОП новини

Шульц: обмежувальні заходи щодо російських діячів були підтримані одноголосно


Президент Європарламенту Мартін Шульц
Президент Європарламенту Мартін Шульц

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявляє, що обмежувальні заходи проти російських діячів були підтримані одноголосно.

«Ми маємо у «чорному списку» двох колишніх президентів Європарламенту. Інституційно, як чинний президент Європарламенту, я не можу прийняти, що двом моїм попередникам, Єжі Бузека та Пату Коксу, заборонили в’їзд до Росії. Інституційно це є неприйнятним і моє рішення було підтримане одноголосно», – сказав Шульц у четвер, 4 червня, в інтерв’ю Радіо Свобода у Брюсселі.

У вівторок Європарламент запровадив обмежувальні заходи проти російських посадовців у відповідь на «чорний список» європейських політиків, яким заборонено в’їзд до Росії.

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало обмежувальні заходи Європарламенту, запроваджені проти російських посадовців у відповідь на «чорний список» європейських політиків.

Минулого тижня телекомпанія з Фінляндії оприлюднила список європейських політиків, яким, за її даними, заборонений в’їзд на територію Росії. У цьому списку 89 прізвищ. Йдеться про членів Європарламенту і законодавчих органів Євросоюзу та військових чиновників.

30 травня в офісі верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Моґеріні назвали «чорний список» Росії «свавільним і необґрунтованим» заходом.

XS
SM
MD
LG