Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська продовжують привозити бійців, поранених поблизу Мар’їнки – лікар


Шпиталь у Дніпропетровську приймає поранених бійців з Мар’їнки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Шпиталь у Дніпропетровську приймає поранених бійців з Мар’їнки (відео)

До Дніпропетровська продовжують привозити бійців, поранених біля Мар’їнки.

Як повідомив заступник начальника шпиталю з медичної частини Олег Поляков, у четвер до Дніпропетровська із зони АТО, у тому числі з Мар’їнки, доправили 12 поранених українських військових, 8 з них – до військового шпиталю.

За його інформацією, раніше, 3 червня, після погіршення ситуації в зоні АТО, до медичних закладів Дніпропетровська доправили 30 військових, з них 22 – до військового шпиталю.

Як поінформував лікар, троє з новоприбулих військовослужбовців – з вогнепальними переломами кінцівок, вони перебувають у відділенні інтенсивної терапії, стан – стабільний, загрози життю немає.

Решта бійців, яких привезли, – з мінно-вибуховими травмами та осколковими ураженнями м’яких тканин.

Водночас Олег Поляков заявив, що поранені, які нещодавно прибули до Дніпропетровська, отримали досить серйозні психологічні травми, зараз з ними працюють психофізіологи, допуск відвідувачів поки обмежений.

«Наразі базовими препаратами наш шпиталь забезпечений повністю. Усі пацієнти отримують необхідну терапію. Розхідного матеріалу та інструментарію вистачає. При проведенні бойових дій завжди є необхідність у крові. Крові наразі у нас достатньо, гострої необхідності немає», – додав лікар.

Водночас у волонтерському центрі допомоги пораненим при шпиталі Радіо Свобода уточнили, що новоприбулі бійці, як і раніше мають потребу в цивільному літньому одязі та взутті, чаї, каві, цигарках, в адресній допомозі деякими препаратами.

Крім того, у волонтерському центрі збирають ліки для доправлення безпосередньо на передову, до Мар’їнки. Волонтери просять небайдужих жителів допомогти медичній роті, що працює на лінії фронту, антибіотиками, знеболюючими препаратами, бинтами, краплями для очей та вух, фізрозчином тощо.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці у Facebook повідомив, що протягом доби 3 червня внаслідок бойових дій на Донбасі загинули 5 українських військових, з них 4 – під Мар’їнкою. За його даними, 39 військових були поранені.

XS
SM
MD
LG