Доступність посилання

ТОП новини

Україна привела у готовність флот і авіацію через російський корабель


Український фрегат «Гетьман Сагайдачний»
Український фрегат «Гетьман Сагайдачний»

У Міністерстві оборони України заявляють, що у середу, 3 червня, український фрегат «Гетьман Сагайдачний» виявив у територіальних водах російський сторожовий корабель «Ладний». В українському міністерстві стверджують, що російський корабель здійснював розвідку.

«У взаємодії з морською охороною Державної прикордонної служби України припинили провокаційні дії з боку бойового корабля Російської Федерації», – повідомили у Міноборони 4 червня.

У відомстві зазначають, що російський корабель, перебуваючи у дрейфі, був на рекомендованому шляху руху цивільних суден, «становлячи загрозу для безпеки судноплавства».

«З метою припинення зухвалої діяльності з боку корабля країни-агресора чергові сили флоту були приведені у підвищений ступінь готовності, у море додатково вийшли ракетний катер ВМС України «Прилуки» і базовий тральщик «Генічеськ», у небо піднявся вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади. Державна прикордонна служба України також додатково направила в море корабель морської охорони «Миколаїв». Російський корабель «вели» радіотехнічні пости берегової системи спостереження», – наголосили у Міноборони.

За інформацією українського військового відомства, «Ладний» вирушив у зворотному від українського берега напрямку.

Де саме виявили російський корабель, не уточнюється.

У Росії цей інцидент поки не коментували.

XS
SM
MD
LG