Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко відкидає будь-які домовленості з Фірташем


Петро Порошенко
Петро Порошенко

«Я ніколи не заперечував дуже короткої беззмістовної зустрічі з Фірташем під час президентської кампанії. Але я категорично заперечую будь-які домовленості конфіденційні чи відкриті з Фірташем»

Президент України Петро Порошенко спростовує інформацію про наявність будь-яких домовленостей із бізнесменом Дмитром Фірташем за результатами зустрічі з ним, а також із нинішнім мером Києва Віталієм Кличком у Відні перед президентськими виборами у 2014 році.

«Я ніколи не заперечував дуже короткої беззмістовної зустрічі з Дмитром Фірташем під час президентської кампанії. Але я категорично заперечую, і заперечував будь-які домовленості конфіденційні чи відкриті з Фірташем. Цього не було і цього не існує», – сказав Порошенко на прес-конференції в Києві.

Він додав: якщо щось інше хтось заявляє під присягою у суді, тоді він має нести відповідальність за брехню під присягою.

«У нас була так звана конфіденційна політична угода з Віталієм Кличком, саме її ми обговорювали, вона складалася з двох частин, одна була публічно оголошена на з’їзді партій УДАР і «Солідарність», – сказав Порошенко, віддавши другу частину угоди журналістам.

Він наголосив, що жодних інших конфіденційних чи неконфіденційних документів не існує.

30 квітня на засіданні земельного суду Відня у справі про його екстрадицію до США Фірташ заявив про зустріч із Порошенком й нинішнім мером Києва Віталієм Кличком перед виборами президента навесні 2014 року в Австрії.

Фірташ сказав, що був ініціатором цієї зустрічі й задоволений її результатом. Подробиць він не навів.

XS
SM
MD
LG