Доступність посилання

ТОП новини

Бойові дії в Мар’їнці спровокувала українська сторона – Чуркін


Віталій Чуркін
Віталій Чуркін

Представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявляє, що бойові дії в Мар’їнці спровокувала українська сторона.

«3 червня був обстріл Донецька, вівся вогонь з Мар’їнки (контролюється силами АТО – ред.), що, швидше за все, викликало останню ескалацію конфлікту… у зв’язку з цим ми закликаємо спеціальну місію ОБСЄ не лише сухо фіксувати порушення режиму припинення вогню і визначати винуватців порушень домовленостей, але і чітко писати, які були цілі цих обстрілів і хто від них постраждав», – сказав він під час засідання Рада безпеки ООН щодо ситуації в Україні.

3 червня у штабі АТО повідомили, що вранці сепаратисти зробили спробу прорватися поблизу Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі Збройних сил України згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Пізніше речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що 3 червня на Донбасі загинули п’ять українських військових, 38 поранені. У МВС повідомили, що через обстріл бойовиками Мар’їнського та Артемівського районів загинули 3 цивільних, 6 поранені.

Представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін, коментуючи бойові дії біля Мар’їнки, заявив, що бойовики «не ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».

Сепаратисти угруповання «ДНР» 3 червня подали такі цифри своїх втрат: 14 загиблих, 86 поранених, із них тяжко поранених – 18, щодо мирних жителів: 5 загиблих та 24 поранених.

У ніч на 4 червня ОБСЄ оприлюднила доповідь моніторингової місії про ситуацію поблизу Мар’їнки,у якій зазначалось, що ще від вечора вівторка, 2 червня спостерігачі бачили рух великого числа важких озброєнь угруповання «ДНР» в бік контактної лінії біля Мар’їнки.

XS
SM
MD
LG