Доступність посилання

ТОП новини

Сергеєв: ООН має негайно відреагувати на атаку на Мар’їнку


Представник України в ООН Юрій Сергеєв
Представник України в ООН Юрій Сергеєв

Представник України в ООН Юрій Сергеєв закликає організацію негайно відреагувати на атаку Росії і бойовиків на Мар’їнку Донецької області.

«Я звертаюсь до членів Ради безпеки негайно відреагувати на провокації та порушення та вжити всіх зусиль для мирного врегулювання конфлікту. Міжнародна спільнота раніше заявляла, що напад на Маріуполь стане «червоною лінією», і якщо Росія її перетне, це призведе до рішучої відповіді. Після того, що сталося 3 червня 2015 року, такий же підхід повинен застосовуватись і до ситуації з Мар’їнкою», – сказав Сергеєв у п’ятницю, 5 червня, у Нью-Йорку під час засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні.

Представник Росії в ООН Віталій Чуркін натомість заявив, що бойові дії в Мар’їнці, за його словами, спровокувала українська сторона.

3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

Чергові мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконувалися, сторони конфлікту звинувачують один одного у порушенні мінських угод.

XS
SM
MD
LG