Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Угорщина підписали договір про об’єднання газопроводів


Український оператор газотранспортної системи «Укртрансгаз» і угорський оператор FGSZ 29 травня підписали договір про об’єднання газопроводів між Україною та Угорщиною.

«Договір стосується всіх газопроводів, що перетинають україно-угорський кордон та повністю відповідає сучасному енергетичному законодавству ЄС. У цьому сенсі це перша подібна угода між «Укртрансгазом» та оператором ГТС сусідньої країни Євросоюзу. Згідно з наміром Європейської комісії, ця угода слугуватиме зразком для інших договорів про інтерконектори між операторами ГТС країн-членів Євросоюзу та «Укртрансгазом», – повідомили в українській компанії «Нафтогаз» у п’ятницю, 5 червня.

«Потужність інтерконектору [транскордонного газопроводу] у напрямку Угорщини становить 26 мільярдів кубічних метрів на рік, в напрямку України – 6,1 мільярда», – зазначили у «Нафтогазі».

4 червня були відновлені реверсні поставки газу з Угорщини в Україну.

Наразі газ з Європи імпортується в Україну через Словаччину та Угорщину. Найбільше палива надходить через словацький коридор – 27 мільйонів кубів щодоби.

За інформацією «Укртрансгазу», станом на 5 червня з початку цього року з Європи в Україну надійшло 5,7 мільярдів кубів газу, що на 42% більше ніж з Росії.

XS
SM
MD
LG