Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську оголосили прийом крові різних груп і резус-факторів для бійців АТО


У Дніпропетровську в суботу, 6 червня, через нагальну потребу для поранених бійців АТО обласна станція переливання крові оголосила прийом донорського матеріалу, незалежно від груп та резус-факторів.

Як повідомила Радіо Свобода заступник начальника станції з медичної частини Валентина Кащак, цього дня в станції записалось понад півсотні охочих допомогти пораненим бійцям. Середній вік донорів – від 25 до 35 років. Прийом донорського матеріалу проводять незалежно від груп та резус-факторів.

За її даними, за три дні – з четверга до суботи – станція переливання крові прийняла понад 200 донорів, які здавали кров для бійців, заготовлено близько 100 літрів крові.

«Потреба у нас поки закрита, уже вся кров є поки що. А що буде з понеділка, ми не знаємо. Зберігається кров у нас, за потреби медичні заклади приїздять і отримують кров тієї групи, яка їм потрібна», – зазначила Валентина Кащак.

За словами лікарів, при пораненнях військовослужбовці часто потребують переливання крові у значних обсягах – два, а то й три літра.

Всього з 3 до 5 червня в медичні установи Дніпропетровська із зони АТО доставили 58 бійців, понад 20 із них – із-під Мар’їнки.

XS
SM
MD
LG