Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії будуть продовжені – Туск


Президент Європейської ради Дональд Туск (ліворуч) із президентом України Петром Порошенком, Гданськ, Польща, 7 травня 2015 року
Президент Європейської ради Дональд Туск (ліворуч) із президентом України Петром Порошенком, Гданськ, Польща, 7 травня 2015 року

Саміт «Групи семи» (G7) підтвердить політику санкцій проти Росії і не запросить її повернутися до формату «вісімки», доки російська влада не припинить агресивну політику. Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск перед початком зустрічі в Німеччині.

«Ми всі хотіли б бачити Росію на зустрічах G7 або G8, але наша група – не тільки група політичних та економічних інтересів, але, перш за все, ще спільнота цінностей, і саме тому Росія зараз не з нами сьогодні і не буде запрошена до того часу, доки не припинить поводитися як агресор проти України та інших країн», – наводить слова Туска УНІАН.

Туск нагадав, що у березні Європейська рада ухвалила рішення пов’язати санкції ЄС проти Росії з виконанням нею мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Я маю намір сьогодні підтвердити єдність країн G7 у питанні санкцій. Дозвольте мені чітко заявити: якщо хтось захоче розпочати дискусію щодо зміни режиму санкцій, то ця дискусія буде тільки щодо посилення санкцій. ЄС, як і «Група семи», далі підтримує українську територіальну цілісність, суверенітет та незалежність», – наголосив Туск.

У неділю, 7 червня, в околицях німецького курорту Гарміш-Партенкірхен розпочинається дводенний саміт «Групи семи». Політика Росії щодо України буде в центрі уваги світових лідерів.

XS
SM
MD
LG