Доступність посилання

ТОП новини

Путін залишає собі військовий варіант щодо України – Гаммонд


Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд
Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд

Велика Британія не вважає, що Україна перебуває на порозі нового наступу російських або проросійських сил. Водночас загострення ситуації та бої біля Мар'їнки свідчать, що Москва не відмовляється від найрадикальнішого сценарію, заявив в інтерв'ю «Бі-Бі-Сі» міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд.

«Були певні тривожні ознаки нарощування активності як російських сил, так і підконтрольних Росії сепаратистських сил. З нашої точки зору, немає явних ознак того, що все це є передумовою російського наступу. Але це говорить нам, що Володимир Путін залишає собі всі можливі варіанти дій й не виключає військового варіанту», – заявив британський міністр.

Він додав, що за результатами зустрічі «Групи семи» в Німеччині і майбутнього засідання Європейської ради країни Заходу збираються дати зрозуміти Москві, що не будуть терпіти порушення Росією зобов’язань за мінськими угодами.

Про загрозу російського вторгнення після активізації боїв у районі Мар’їнки заявив під час прес-конференції 5 червня президент України Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG