Доступність посилання

ТОП новини

Росія перетворює Крим на оборонний пункт – Полторак


Міністр оборони Степан Полторак (©Shutterstock)
Міністр оборони Степан Полторак (©Shutterstock)

Міністр оборони України Степан Полторак у понеділок заявив, що кількість російських військових у Криму може подвоїтися до 2018 року, якщо Росія і далі буде нарощувати війська у Криму нинішніми темпами.

У такому разі півострів перетвориться на оборонний пункт, сказав він на засіданні міжпарламентської ради Україна – НАТО в Києві.

В Україні, США, НАТО і Євросоюзі неодноразово висловлювали стурбованість нарощуванням російських військ у Криму. У Міноборони Росії регулярно повідомляють про перекидання сучасного озброєння і техніки на півострів.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року стягнені із Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

Росія перетворює Крим на оборонний пункт – Полторак
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся незаконний референдум про статус півострова, за результатами якого Росія оголосила про включення Криму до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG