Доступність посилання

ТОП новини

Понад 300 українців залишаються в полоні у бойовиків – Геращенко


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

У заручниках бойовиків залишаються більше ніж 300 українців, а понад 1200 людей зникли безвісти, повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко.

За словами народного депутата, більшість утримують на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, а 11 людей – у Росії. Геращенко додала, що кількість заручників «саме на території держави-агресора може виявитись і більшою» – до 30 заручників. Наразі, як заявила Геращенко, українська розвідка перевіряє інформацію.

«Служба безпеки України створила уточнений перелік усіх українців, які сьогодні перебувають у заручниках терористів, і на території Російської Федерації. Їх понад 300. Понад 1200, на жаль, у нас зниклих безвісти», – проінформувала Геращенко, яка є представником України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Понад 300 українців залишаються в полоні у бойовиків – Геращенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

Вона також закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста допомагати у пошуках зниклих українців, а також сприяти ідентифікації знайдених тіл. За її оцінками, наразі «триває блокада будь-яких ініціатив, спрямованих на пошук шляхів деескалації і допомоги в гуманітарній ситуації». Водночас Ірина Геращенко наголошує, що Україна дотримується мирних угод і прагне вирішити конфлікт.

Геращенко також додала, що за місяць вдалось звільнити п’ятьох людей.

Минулого місяця Геращенко заявляла про перебування в полоні у проросійських бойовиків на Донбасі і в Росії 399 українців.

Звільнення полонених є однією з вимог мирних домовленостей, досягнутих «нормандською четвіркою» під час переговорів у Мінську 12 лютого.

XS
SM
MD
LG