Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд Києва переніс на 9 червня розгляд апеляції на вирок Пукачу


Олексій Пукач, обвинувачений у вбивстві Георгія Гонгадзе під час судового засідання у Апеляційному суді Києва, архівне фото
Олексій Пукач, обвинувачений у вбивстві Георгія Гонгадзе під час судового засідання у Апеляційному суді Києва, архівне фото

Апеляційний суд Києва переніс на 9 червня розгляд апеляції на вирок колишньому керівнику департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу, обвинуваченому в вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Сьогодні в ході засідання потерпілий у справі Олексій Подольський заявив клопотання про виклик як свідків президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна, колишнього президента Леоніда Кучму, колишнього главу Адміністрації президента Віктора Медведчука, екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина і Григорія Омельченка.

На початку 2013 року Печерський райсуд Києва визнав Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок.

Наприкінці минулого року Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи.

6 лютого Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режимслухання апеляцій на вирок Пукачу.

На початку березня у МВС повідомили про зняття грифу секретності із близько 80 документів у справі Пукача.

XS
SM
MD
LG