Доступність посилання

ТОП новини

МВС: у результаті сутичок у ході «Маршу рівності» постраждали 11 міліціонерів


У результаті сутичок у ході «Маршу рівності» 6 червня постраждали 11 міліціонерів, повідомив начальник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

«Постраждалими визнані 11 співробітників міліції. Затримано та повідомлено про підозру 7 осіб», – заявив Шевченко.

Раніше повідомлялось, що у результаті сутичок поранень зазнали близько 10 правоохоронців, затримані 30 осіб. Сьогодні відбувається суд щодо 7 затриманих у ході «Маршу рівності».

У рамках форуму ЛГБТ «КиївПрайд2015» на Оболонській набережній у Києві 6 червня відбувся «Марш рівності». Організатори наголошували, що це мирна маніфестація на підтримку ідеї необхідності дотримання прав людини, незалежно від сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності. До останнього моменту місце проведення заходу організатори не оприлюднювали, проте під час акції сталися сутички.

МВС: у результаті сутичок у ході «Маршу рівності» постраждали 11 міліціонерів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Міжнародний форум ЛГБТ «КиївПрайд2015» проводиться за підтримки українських і європейських активістів. Його започаткували у 2012 році, тоді проведення акції заблокували радикали. У 2013 році Марш рівності вдалося провести, минулого року організатори скасували захід у зв’язку із заявою столичної міліції про неможливість гарантувати безпеку активістам.

Напередодні цьогорічного «Маршу рівності», 2 червня, «Правий сектор» звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти для «уникнення провокацій, конфліктних ситуацій і неприємностей будь-якого характеру».

4 червня президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що якщо марш відбудеться, то правоохоронні органи зможуть гарантувати його безпеку.

XS
SM
MD
LG