Доступність посилання

ТОП новини

У Мінмолодьспорту заявляють, що не дали Захаровій витратити 4 мільйони і сприятимуть слідству


Міністерство молоді та спорту буде максимально сприяти слідству в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом проведення турніру Ukraine Nation Cup, який організовує олімпійська чемпіонка Стелла Хлус (Захарова). Про це заявив міністр Ігор Жданов.

«Я дав доручення «Укрспортзабезпеченню» перевірити кошторис, наданий Стеллою Захаровою, та отримав висновки, що, дійсно, багато його позицій не відповідають ринковим цінам і є завищеними. Тому моє завдання, як міністра, полягало в тому, щоб провести турнір, але одночасно не дати вкрасти державні гроші», – заявив Ігор Жданов.

Як повідомив керівник Мінмолодьспорту, на сьогодні із державного бюджету України на проведення турніру було виділено лише 140 тисяч гривень.

«Ні про які 4 мільйони гривень узагалі не йдеться і не може йтися. Ми оплатили лише 90 тисяч гривень на оренду зали Палацу спорту, який є державним підприємством, та третину авансу за проживання і харчування спортсменів у розмірі 50 тисяч гривень. Загалом це приблизно 120 спортсменів, суддів, тренерів. При цьому, коли ми разом із правоохоронцями стали розбиратися, а хто ж там жив, виявилося, що там проживали не тільки учасники турніру. Тому ми взагалі остаточно припинили будь-які виплати. Мінмолодьспорт та його посадові особи надаватимуть максимальне сприяння слідству в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом проведення цього турніру», – підкреслив Ігор Жданов.

Раніше в понеділок, 8 червня, директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко заявив журналістам «Схем», що Печерське управління МВС у Києві розпочало досудове розслідування стосовно використання коштів під час проведення Міжнародного турніру зі спортивної гімнастики Ukraine Nation Cup.

«Четвертого червня Печерське управління МВС в Києві на підставі матеріалів СБУ внесло в Єдиний реєстр досудових розслідувань постанову за частиною першою статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) посадовими особами Мінмолодьспорту», – повідомив Шевченко, відповідаючи на запитання журналістів щодо нецільового використання коштів під час проведення турніру.

Раніше журналісти програми Радіо Свобода та Першого суспільного телеканалу «Схеми» встановили, що Стелла Захарова пропонувала Мінмолодьспорту необґрунтовані витрати бюджетних коштів на проведення турніру Ukraine Nation Cup. Зокрема, пропонувалося закупити 100 ручок по 69 гривень за штуку, п’ять DVD-R дисків по 272 гривні за штуку, десять DVD-RW дисків по 255 гривень за штуку, настільні прапорці по 80 гривень. Крім цього, міністерство не мало змоги провести тендер на закупівлю товарів та послуг, як того вимагає закон, бо від чемпіонки постійно надходили «уточнювальні пропозиції».

Турнір відбувся 23–24 травня в Києві.

XS
SM
MD
LG