Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: через вибух на нафтобазі біля Києва постраждали шість рятувальників


Вибух на нафтобазі біля Києва
Вибух на нафтобазі біля Києва

Державна служба України з надзвичайних ситуацій заявляє, що внаслідок вибуху на нафтобазі біля Києва станом на 10:30 постраждали шість працівників ДСНС, яких доправили до медичних закладів.

За даними ДСНС, на нафтобазі у Васильківському районі Київської області горять 16 резервуарів із пальним.

За повідомленням, наразі ліквідована пожежа одного резервуару ємністю 900 кубометрів і триває гасіння 16 резервуарів, із них вісім – ємністю 900 кубів, вісім – ємністю 50 кубометрів.

(Відео користувача Youtube)

«Основні зусилля зосереджені на гасіння палаючих резервуарів шляхом проведення пінних атак, а також захист і охолодження розташованих з ними поруч ємностей із пальним», – йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, внаслідок розповсюдження вогню сталося детонування наземних резервуарів.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спершу рятувальники повідомляли про чотири (із 17) охоплені полум’ям резервуари, згодом кількість ємностей, що палають, зростала.

Голова МВС України Арсен Аваков заявив, що внаслідок вибуху, який стався сьогодні на місці пожежі, загинули рятувальники. Точної кількості загиблих він не навів.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що вчора від вогню постраждали чотири співробітники нафтобази, один із них згодом помер у лікарні. Через вибух, що стався вранці 9 червня на місці займання, за даними МВС, шістьох пожежників з опіками відправили до лікарні. Із зоні вибуху ще не вийшли двоє пожежників.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Однією з імовірних причин пожежі у відомстві називають технічну, при роботі з нафтопродуктами.

XS
SM
MD
LG