Доступність посилання

ТОП новини

Компанія «БРСМ-нафта»: основна версія пожежі на нафтобазі – навмисний підпал


Пожежа біля Василькова, 9 червня 2015 року
Пожежа біля Василькова, 9 червня 2015 року

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі під Васильковом на Київщині називають навмисний підпал. Про це заявив директор департаменту стратегічного маркетингу «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук.

«Як основну версію інциденту ми розглядаємо навмисний підпал, і не виключаємо, що загоряння нафтопродуктів на нафтобазі сталася в результаті терористичного акту», – зазначив він.

Раніше радник голови МВС України Зорян Шкіряк заявив, що слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з’ясує слідство, додав Шкіряк.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спершу рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Сьогодні вранці, за даними ДСНС, горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що вчора від вогню постраждали чотири співробітники нафтобази, один із них згодом помер у лікарні. Голова МВС Арсен Аваков раніше повідомив, що після вибуху зв’язок був втрачений із двома рятувальниками.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

XS
SM
MD
LG