Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за добу на Донбасі загинули 8 військових, 5 поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на сході України внаслідок бойових дій і у ході виконання бойових завдань загинули вісім українських військовослужбовців, п’ять були поранені, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

Зокрема, за його даними, сім військових загинули у ході виконання бойового завдання в районі Красногорівки, коли їхня вантажівка підірвалася на міні.

За словами Лисенка, за минулу добу бої велися на Маріупольському напрямку – у селі Ломакіне і Широкине. Як заявив Лисенко, бойовики використовували стрілецьку зброю і артилерію. Крім того, за його даними, у районі Широкина бойовики в останні дні активно використовували установки «Град-П», також відомі як «Партизан», що стріляють одиночними зарядами.

«Через малі розміри і мобільність це озброєння дуже легко приховати, проте огляду на калібр та реактивний принцип дії, ці установки також мають бути відведені від лінії зіткнення», – додав речник.

«На Донецькому напрямку вчора найбільш активні бойові дії велися в районі Горлівки, зокрема на її північно-західних околицях. Противник веде щільний мінометний вогонь, а в районі села Красний Пахар (що поблизу Світлодарська) застосував 122-мм гармати і танки, ведучи вогонь з двох різних точок. Також противник активно вів вогонь по наших позиціях на захід від Донецька на широкій ділянці фронту – від Авдіївки до Мар’їнки. Зокрема, зафіксовано використання танків з боку НЗФ в районі Водяного і Опитного», – заявив Лисенко.

Сепаратисти на своїх сайтах заявляють, що українські військові обстріляли їхні позиції 26 разів, внаслідок чого загинула одна людина, сім були поранені.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG