Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: із 2-кілометрової зони біля пожежі під Києвом евакуюють населення


Через пожежу на нафтобазі у Васильківському районі на Київщині рятувальники вирішили провести тимчасове відселення людей із 2-кілометрової зони, а також підготуватися у разі поширення пожежі до відселення з 10-кілометрової зони. Про це повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін.

«Наразі розпочалася локалізація пожежі. Для нарощування сил і засобів залучено рятувальників із Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей, які наразі здійснюють моніторинг ситуації. Основні зусилля спрямовані на недопущення поширення вогню в бік військової частини, що розташована за 50 метрів від межі пожежі», – цитує Чечоткіна прес-служба ДСНС.

(Відео користувача Youtube)

За його словами, ситуація повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає, проте існує ймовірність повторення вибухів.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» під Васильковом на Київщині почалася 8 червня у другій половині дня. Протягом ночі рятувальникам не вдалося локалізувати вогонь. Вранці 9 червня на місці пожежі стався вибух.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 11:00 не встановлений зв’язок із трьома рятувальниками. У МВС повідомили, що внаслідок пожежі 1 людина загинула і 14 поранені, сім із них – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

МВС порушило справу за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Серед причини пожежі розглядають грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, технічну складову і навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG